Jadłospis

Tygodniowe menu: 21 - 25.09.2020r.

Informujemy, że menu może czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne.

PONIEDZIAŁEK 21.09.2020  
  • Śniadanie: Chleb pszenno-zbożowy, chleb żytni, masło, żółty ser, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kawa zbożowa,
  • Przekąska: Mieszanka studencka,
  • Obiad: Rosół z lanymi kluskami, makaron z białym serkiem, kompot z owoców mieszanych,
  • Podwieczorek: Budyń waniliowy własnej roboty
  • Z okazji dnia przedszkolaka Kinder czekolada, soczek
WTOREK 22.09.2020
  • Śniadanie: Chałka, masło, zupa mleczna z kaszą manną, herbata z cytryną,
  • Przekąska: Świeże owoce,
  • Obiad: Zupa ogórkowa, ziemniaki, gyros, sałatka z kapusty pekińskiej, ,kompot z owoców mieszanych,
  • Podwieczorek: Banan

 

ŚRODA 23.09.2020

  • Śniadanie Rogalik z masłem, kakao, herbata z cytryną,
  • Przekąska: Świeże owoce
  • Obiad: Krem z dyni z grzankami, bigos z bułką, kompot z owoców mieszanych,
  • Podwieczorek: Koktajl malinowy własnej roboty
CZWARTEK 24.09.2020
  • Śniadanie: Chleb pszenno-zbożowy, chleb żytni, masło, sałata, szynka pomidor, herbata z cytryną, kawa zbożowa,
  • Przekąska: Świeże owoce,
  • Obiad: Zupa z czerwonej fasoli, ziemniaki, sznycel drobiowy, sałatka warzywna, kompot z owoców mieszanych,
  • Podwieczorek: własny wypiek babka waniliowa, mleko,
PIĄTEK 25.09.2020
  • Śniadanie: Chleb pszenno-zbożowy, chleb żytni, masło, rybka w pomidorach, herbata z cytryną, kawa zbożowa
  • Przekąska: świeże owoce,
  • Obiad: Barszcz czerwony, ziemniaki, rybka miruna, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot z owoców mieszanych,
  • Podwieczorek: jogurt naturalny

 

do góry